Nordhavn Nærgenbrugsstation

Adresse

Helsinkigade 26

2150 Nordhavn

Åbningstider

Mandag – fredag kl. 12.00 -18.00

Lørdag, søndag og helligdage kl. 10.00 – 16.00


På helligdage, der falder på hverdage, vil nærgenbrugsstationen have åben kl. 10.00 – 16.00


Lukket

Nærgenbrugsstationen har lukket den 24., 25., 26. og 31. december samt den 1. januar

Brug en nærgenbrugsstation når du har en mindre mængde affald

En nærgenbrugsstation er en lille, lokal genbrugsstation som kan tage imod mindre mængder sorteret affald og genbrug fra private husstande. Der modtages ikke erhvervsaffald og der er hverken plads til biler eller trailere. Nærgenbrugsstationen er kun for gående eller cyklister. Nærgenbrugsstationen kan heller ikke tage imod haveaffald, byggeaffald og sanitetsudstyr – vi henviser til ARCs store genbrugspladser.

Bytterum

Der er byttemuligheder på alle pladserne, hvor du kan aflevere ting og tøj, som er for gode til at smide ud – eller du kan være heldig selv at finde gode ting. Du må gerne hjælpe med at stille dine ting pænt på hylderne og hænge tøj på bøjler, så bytterummet altid ser pænt og indbydende ud.

Bliv frivillig hjælper

Ønsker du at være frivillig på en eller flere af nærgenbrugsstationerne, så skal du bare kontakte genbrugsvejlederen. Som frivillig kan du hjælpe med at holde orden i bytterummet, passe blomster på pladsen, igangsætte events eller noget helt andet. Kom forbi og hør mere.  

Lån en ladcykel eller en trækvogn

Mod forevisning af sygesikringsbevis, kørekort eller pas kan du låne en ladcykel eller en trækvogn til at transportere ting til og fra nærgenbrugsstationen. Ladcyklen/trækvognen må ikke lånes til private formål og kan max. lånes i to timer og der skal udfyldes lånedokument ved udlån. Materielet kan ikke bookes på forhånd.

Udlånt materiel i form af ladcykel, trækvogn og sækkevogn skal være afleveret tilbage til pladsen senest en time før pladsens officielle lukketid.

Særligt om Nordhavn Nærgenbrugsstation

På Nordhavn Nærgenbrugsstation kan du gøre brug af vores reparationsværksted, hvor du kan reparere din cykel, eller låne forskelligt værktøj. Pladsen er udformet som en cirkel, så du kan nemt få sorteret dit affald ved at gå en runde. I midten af cirklen findes det store bytterum, hvor der er masser af gode ting og tøj. Kommer du udenfor åbningstiden, så kan du stille godt genbrug på reolen udenfor. Foruden byttecirklen er der også en stor sektion ved siden af værkstedet, som frivillige bibliotekarer har hjulpet med at indrette som et bibliotek, her kan du finde mange forskellige bøger.

Sortering på nærgenbrugsstationerne

På nærgenbrugsstationerne kan du sortere dit affald i 12 forskellige slags affald, og aflevere eller klunse effekter til/fra bytterummene – læs her hvordan du skal sortere.

Du kan også hente de grønne poser til bioaffaldet på ARCs genbrugspladser og nærgenbrugsstationer i Københavns Kommune, eller bestille nye bioposer på København Kommunes hjemmeside.