Kompostmuld

Her kan du hente kompostmuld hele året

Når du henter kompostmuld på genbrugspladsen

Alle er velkomne til at hente kompostmuld hele året på ARCs fire genbrugspladser Dragør, Vermlandsgade , Sydhavn og Borgervænget. Du medbringer selv noget til at transportere kompostmuld i, så kan du tilpasse mængden, du faktisk skal bruge og undgå at have en masse jord liggende. Til gengæld må du komme og hente mere end én gang, hvis du kommer til at tage for lidt. 

Sådan anvender du kompostmuld

Kompostmuld bruges til at tilføje luft og næring til potteplanten, altankassen eller jorden i haven. Næringsindholdet er meget højt. Derfor skal du altid forspire dine frø i almindelig jord og vente med at bruge kompostmuld, til din plante er klar til at vokse sig større.    

Når du har forspiret, kan du bruge alt fra konservesdåser, marmeladeglas og gamle juiceflasker til at fortsætte dyrkningen i. Hvis du dyrker spiselige planter, er det vigtigt, at du kun bruger beholdere, som er godkendt til fødevarer. Undgå især beholdere, som har indeholdt kemikalier eller rengøringsmidler. Husk desuden at lægge et par centimeter småsten i bunden, inden du kommer kompostmuld og planten i, så rødderne kan få luft. 

Vil du vide mere ? Bestil datablad og deklaration arc@a-r-c.dk

Bioposer

Du kan hente de grønne poser til bioaffaldet på ARCs genbrugspladser og nærgenbrugsstationer i Københavns Kommune.