Du har flere muligheder for at give gode ting nyt liv

En af vejene til mere og direkte genbrug går via ARCs genbrugsområder, byttecentre og byttemarkeder, hvor idéen er, at man lægger noget og tager noget andet med.

Her kan du aflevere brugbare ting, som du ikke selv har glæde af længere, men som andre kan komme og hente kvit og frit.

Der er mange muligheder for genbrug hos ARC

Hvis du vil være med til at genbruge mere og selv undgå at købe nye ting og tøj, så har ARC mange muligheder for dette. Du kan bl.a. besøge bytterummene på de 11 nærgenbrugsstationer i København. Her kan du give og tage godt genbrug – helt gratis.

På de store genbrugsstationer kan du besøge genbrugsområderne eller byttemarkederne, se mere om de forskellige muligheder og åbningstider nedenfor

Du har flere byttemuligheder 

ARC har en række forsøg med byttemuligheder. Du kan aflevere ting til direkte genbrug i hele genbrugspladsens åbningstid. Ønsker du at hente ting – eksempelvis bøger, potter og pander og meget andet – har du flere muligheder

Byttecenter

Kulbanevej Genbrugsstation:
Onsdag, fredag, søndag kl. 12-16 (ét besøg per dag)
Uden for åbningstiden kan du stille – men ikke tage – gode ting til byttecentret.

Du kan aflevere og tage byggematerialer i genbrugspladsens åbningstid.

Genbrugsområder

Åbent alle dage, men lukker 15 minutter før Genbrugsstationen. I genbrugsområdet kan du aflevere og hente genbrugseffekter indenfor kategorier som: Ting til boligen, møbler, byg selv, alt til haven.

Effekter til ’Ting til boligen’ skal afleveres i afleveringsområdet.

Vermlandsgade Genbrugsstation:
Hverdage dage kl. 10.00-17.45 og Lørdag- søndag kl. 10.00 – 16.45

Borgervænget Genbrugsstation:
Hverdage dage kl. 10.00-17.45 og Lørdag- søndag kl. 10.00 – 16.45

Sydhavn Genbrugscenter
Hverdage kl. 10.00-17.45 og Lørdag- søndag kl. 10.00 – 16.45

Byttemarked

Dragør Genbrugsplads: 
Hver lørdag kl. 10-14.
Uden for åbningstiden kan du stille – men ikke tage – gode ting til byttemarkedet. 

Nærgenbrugsstationer

ARC driver Københavns Kommunes nærgenbrugsstationer, som tager imod mindre mængder affald. Nærgenbrugsstationerne har bytterum, hvor du kan give og tage ting
Læs mere om Københavns Kommunes Nærgenbrugsstationer 

Du kan også donere dine ting

På Bispeengen, i Hvidovre og i Tårnby har du mulighed for at donere dine ting til organisationer, virksomheder eller foreninger.

Bispeengen Genbrugsstation:
Alle hverdage kl. 10-18 samt lørdag, søndag og helligdage kl. 10-17.
På Bispeengen Genbrugsstation kan du aflevere – men ikke tage – gode, intakte effekter, som bliver sendt videre til direkte genbrug på Nærgenbrugsstationer i Københavns kommune. 

Hvidovre Genbrugsplads:
Alle hverdage kl. 10-18 samt lørdag, søndag og helligdage kl. 10-17
I Hvidovre doneres dine ting til frivillige foreninger, der driver Hvidovre Genbrugshal. De frivillige foreninger sælger tingene videre første lørdag i hver måned. Salget sker i Hvidovre Genbrugshal, Høvedstensvej 43, Hvidovre. Læs mere om Hvidovre Genbrugshal på Facebook

Du kan aflevere og tage byggematerialer i genbrugspladsens åbningstid i dagtimerne.

Kirstinehøj Genbrugsplads:
Alle hverdage kl. 10-18 samt lørdag, søndag og helligdage kl. 10-17
I Tårnby bliver dine ting doneret til Røde Kors, som sælger tingene i deres butikker på Amager. Overskuddet fra Røde Kors butikker bliver brugt til at skabe en lang række indsatser. Blandt andet til en mentorordning for voldsramte kvinder, aktiviteter for udsatte børnefamilier og til at skabe lokale fællesskaber i netværkshusene på Nørrebro og i Tårnby.

Sådan sorterer du

På ARCs genbrugspladser finder du over 30 sorteringer. For at gøre det nemmere for dig, er affaldet inddelt i nogle overordnede kategorier, som hver har en farvekode.