Sådan sorterer du

På ARCs genbrugspladser finder du over 30 sorteringer. For at gøre det nemmere for dig, er affaldet inddelt i nogle overordnede kategorier, som hver har en farvekode.

Leder du fx efter “Mursten”, er det den blå kategori “Byggeri”. Eller er du i tvivl om hvor din gamle støvsuger skal hen, så kig under den orange “Elektronik”-kategori.

 

Sorteringsvejledning

Sortering på nærgenbrugsstationerne er lidt anderledes

Nærgenbrugsstationer er små lokale genbrugsstationer, som kan tage imod mindre mængder affald

Der er der hverken plads til biler eller trailere. Nærgenbrugsstationen kan heller ikke tage imod byggeaffald og sanitetsudstyr – vi henviser til ARCs store genbrugspladser.

Nærgenbrugsstationerne har 12 forskellige sorteringer. Læs mere om sortering på nærgenbrugsstationen.

Sorter affaldet hjemmefra

Sorter dit affald, inden du tager på genbrugspladsen – så skal du kun forbi hver container en enkelt gang, når du er på genbrugspladsen.

Beskyt din data

Sørg for at slette alle personfølsomme data fra harddiske og telefoner, før du afleverer dem på ARCs genbrugspladser. Al elektronik sendes nemlig til genanvendelse. Den nemmeste måde at gøre dette på er, at gendanne dit device til fabriksindstillinger, eller formatere harddisken på din computer.

Skal du af med byggeaffald?

Så skal du have styr på dit byggeaffald

Sjællandsnetværket for Bygge- og Anlægsaffald har lavet en vejledning til private bygherrer, mindre entreprenører, virksomheder og håndværkere

Derfor skal du sortere

Affaldssortering medvirker til at spare på jordens begrænsede ressourcer. Når du sorterer, gør du en positiv forskel, for fremtidige generationer. Jo mere ensartet en sortering er, desto nemmere bliver det at genanvende materialerne – derfor er der mere end 30 sorteringer på ARCs genbrugspladser.