Årskort og sms-ordning kan ikke længere benyttes.

Fra 2. januar 2022 betaler erhverv automatisk med nummerpladen, når de kører ind på ARCs genbrugspladser. Systemet aflæser erhvervsbilers nummerplade og henter samtidig oplysninger om bilen via SKAT. En gang om måneden sender ARC en faktura over antal besøg på genbrugspladsen til virksomhedens e-boks. Årskort og sms-ordning kan ikke længere benyttes.

Læs om den nye ordning her:

Køb SMS-billet

For at købe adgang til genbrugspladsen via SMS skal din virksomhed være tilmeldt ARCs erhvervsordning.

Ved tilmeldingen skal du oplyse de mobiltelefonnumre, som du ønsker tilmeldt til at kunne aflevere erhvervsaffald til genbrug.

Virksomheden er tilmeldt

Sådan køber du betaling pr. besøg

Når virksomhedens køretøj skal på genbrugspladsen, skal føreren inden besøget sende en SMS til 1919 med genbrugspladsens kode samt kode for type af køretøj.

Der skal betales ekstra for aflevering af farligt affald, det gælder både for SMS- og årskortordningen.

Send SMS til 1919 med følgende oplysninger:

GENBRUGSPLADS (vælg nummer):
GP 200 Bispeengen
GP 201 Borgervænget
GP 202 Dragør
GP 203 Hvidovre
GP 204 Kirstinehøj
GP 205 Kulbanevej
GP 207 Vermlandsgade
GP 208 Sydhavn
PRODUKT (Vælg nummer)
1 Personbil
2 Kassevogn
3 Ladvogn
4 Farligt affald 0 – 10 kg.
5 Farligt affald 10 – 25 kg.

Eksempel: SMS til 1919: GP 2001

(2001 står for genbrugsplads kode 200 dvs. Bispeengen og biltype kode 1 dvs. (Personbil) – Husk mellemrum mellem bogstaverne GP og kodetal.)

Herefter modtager du en SMS som kvittering for betaling og adgang til et besøg på genbrugspladsen i 1 time.

Bemærk, at betalingen for at aflevere erhvervsaffald til genbrug trækkes fra det betalingskort, du har opgivet på din virksomhedskonto, ikke fra telefonregningen.

Kvittering for 1 krone

Når virksomheder tilmelder sig SMS-betaling i ARCs tilmeldeordning for genbrugspladserne, tjekker systemet, om den konto, virksomheden har registreret, findes. Dette sker ved, at der bliver trukket et engangsbeløb på 1 krone (mindst mulige beløb), og kunden får derefter en e-mail med en kvittering om, at kortet er i orden.

For denne ene krone, bliver virksomhedens kortoplysninger gemt i systemet, og det betyder, at kunden ikke behøver at taste kortoplysninger ind hver gang, han eller hun vil købe adgang til genbrugspladsen via SMS-løsningen.

Afmelding af mobiltelefon

Ønsker du at afmelde en mobiltelefon, så det ikke længere er muligt at købe betaling per besøg fra den pågældende telefon, skal du logge ind på din virksomhedsprofil og slette mobiltelefonnummeret ud fra det køretøj, det er tilknyttet.

Alternativ: Print adgangsbillet på forhånd

Hvis din virksomhed ikke ønsker at være tilmeldt ARCs erhvervsordning til genbrugspladserne, er det muligt at købe og  printe en billet hjemmefra.

Billetten købes her. Den er gyldig i to timer til ét besøg og kvitteringen skal medbringes for at få adgang til at aflevere erhvervsaffald.

Begrænsninger som følge af corona

ARC følger myndighedernes anbefalinger og korrigerer løbende vores drift, så vi medvirker til at standse smitten med coronavirus.

Du kan holde dig opdateret om ændringer i ARCs services på vores infoside om corona.

Døgnåbne genbrugspladser

Til dig der gerne vil på genbrugspladsen udenfor den bemandede åbningstid

ARC har to døgnåbne genbrugspladser – Hvidovre genbrugsplads og Kirstinehøj genbrugsplads på Amager. Her kan du lukke dig selv ind i den ubemandede åbningstid, når du er tilmeldt adgang til døgnåbent. Det er gratis at benytte ordningen. Det er et tilbud til både erhverv og private.