Besøg på Amager Bakke

Kom på besøg og se hvad der gemmer sig under Københavns skibakke!

Vi tilbyder besøg på Amager Bakke, som inkluderer en rundvisning på energianlægget samt en præsentation af ARCs virke i samfundet, herunder hvordan vi håndterer alt med affald. Besøget er for virksomheder, foreninger, uddannelsesinstitutioner, organisationer og andre gæster, som er interesserede i ARCs arbejde med at gøre håndteringen af affald klimaneutral.

NB: Vi oplever en stor efterspørgsel. Derfor anbefaler vi, at du booker dit besøg hos ARC i god tid. Hvis der ikke er ledige tider i kalenderen, betyder det, at alt er optaget.

ARC er en integreret del af storbyen. Du ser os rundt omkring i byen, hvor vi driver genbrugspladser og indsamler affald fra byens borgere. ARC bidrager positivt til den grønne omstilling ved at facilitere genbrugsområder, hvor du kan gå på jagt efter gode ting og sager eller sætte ting af, der er for gode til at smide ud. Det affald som ikke kan genbruges eller genanvendes omdanner vi til strøm og fjernvarme. Vi tilbyder et begrænset antal standard besøg, hvor du kan få et unikt indblik i den teknik, som omdanner restaffald til strøm og fjernvarme.

Hvad indeholder et besøg?

Et besøg på Amager Bakke inkluderer en præsentation af ARCs kerneopgaver samt en rundvisning på affaldsenergianlægget med stop ved:
  • Aflæssehal – hvor al affald kommer ind
  • Affaldssilo – hvor affaldet opbevares inden forbrænding
  • Ovn og kedler – hvor affaldet omdannes til energi
  • Røggasrensning – hvor røgen renses for skadelige stoffer

Besøget varer mellem halvandet til to timer. Vi tilbyder i udgangspunkt kun standard besøg for minimum otte til maksimum 25 deltagere, som inkluderer en rundvisning på energianlægget.

Bemærk venligst at dette er et fagligt besøg. Alle henvendelser med fokus på sociale arrangementer, skiløb og fremvisning af tagfladen skal rettes til www.copenhill.dk

Cross section of Amager Bakke

Ønsker du at få en rundvisning på en af vores genbrugspladser? Send en forespørgsel til visit@a-r-c.dk.

Besøget afholdes også på engelsk – This visit is also available in english.

Kommercielle arrangører (fx rejsebureauer og incomming) pålægges et administrationsgebyr på mindst 3900 kr. inkl. moms. Endelig pris afhænger af antallet af tilmeldte gæster.

Bemærk: Ved udeblivelse opkræves et no-show gebyr på  1000 dkk. Besøg skal aflyses senest et døgn (24t) før afholdelse.

Din sikkerhed

Det er et krav, at du er iført lange bukser og praktiske, lukkede sko, når du besøger os. Ingen adgang til anlægget med klipklappere, sandaler eller højhælede sko. På grund af mange trappetrin skal man være rask, gående og mobil for at komme på rundvisning inde på anlægget, og du skal bære hjelm og sikkerhedsvest på rundturen.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på visit@a-r-c.dk. Vær opmærksom på, at vi i udgangspunkt ikke tilbyder specialiserede besøg med tilpasset indhold.

ARCs besøgstjeneste har en svartid på op til tre hverdage, og har desværre ikke mulighed for at modtage telefonisk henvendelse.

Interesseret i at vide mere om plast?

Vi tilbyder besøg på vores plastsorteringsanlæg

Her er der mulighed for at se den teknologi, der bruges i de fleste plastsorteringsanlæg og få svar på dine spørgsmål om plastaffald.