Undervisning på Amager Bakke

7.-9. klasse

 

Vi glæder os til at tage imod dig og din klasse, når vi underviser i de mange facetter af bæredygtig energiforsyning. 

Læringsforløbet Bæredygtig energiforsyning henvender sig til 7.-9. klasse.
Her får eleverne mulighed for at lære om affaldshåndtering, strøm- og fjernvarmeproduktion. Undervisningen har til formål at give eleverne indblik i de forskellige aspekter af energiproduktion og bæredygtighed. Derfor tager vi også fat i nogle af de mere komplekse spørgsmål, der blandt andet handler om, hvordan de selv kan handle mere bæredygtigt i deres hverdag.

Download lærervejledning til Bæredygtig energiforsyning her

Forløbet indeholder en rundvisning på anlægget , hvor eleverne får mulighed for at opleve den imponerende teknik med egne øjne. Derudover er der sat god tid af til, at eleverne selv kan gå på opdagelse i vores læringskuber.

I læringskuberne skal eleverne løse forskellige opgaver, der opfordrer til samarbejde og bevægelse. Opgaverne kommer blandt andet omkring emnerne: Affaldets rejse og indhold, forskellige former for energiproduktion, forskellige typer energikilder, strømforbrug, turbine og generator, hertz og frekvens og energiudnyttelse af restaffald. Undervisningslokalet er på 10. sal hvorfra der er en flot udsigt over København.

Undervisningen er forankret i FN’s verdensmål, hvor vi direkte tager udgangspunkt i verdensmål nr. 7, 9, 11, 12, 13 og 17

Din sikkerhed

Det er et krav, at du er iført lange bukser og praktiske, lukkede sko når du besøger os. Ingen adgang til anlægget med klipklappere, sandaler eller højhælede sko.

Kontakt

Du er velkommen til at skrive til os på visit@a-r-c.dk. Men bemærk at hvis der ikke er ledige tider i kalenderen, betyder det, at alt er optaget.

Bemærk, at der kan være en svartid på op til tre hverdage. ARCs besøgstjeneste har desværre ikke mulighed for at modtage telefonisk henvendelse.

Arbejder i med affald, genbrug og ressourcer?

Besøg vores læringsfaciliteter i Sydhavn Genbrugscenter

For 0.-6. klasse tilbyder vi forløb om affald, sortering og genbrug, som er skræddersyet til de forskellige klassetrin og niveau.