Nemt at komme af med erhvervsaffald

Afhængigt af den type affald, du gerne vil aflevere, kan du oprette dig som kunde til ARCs  affaldsenergianlæg eller køre til en af ARCs genbrugspladser.

Genbrug

På ARCs genbrugspladser tager vi imod næsten alle typer af affald, undtagen restaffald. Se alle affaldstyperne i sorteringsvejledningen til genbrugspladsen

Erhverv, der ønsker at benytte sig af genbrugspladsen, skal betale for at aflevere affald. Fra 2. januar 2022 betaler erhverv på genbrugspladsen via bilens nummerplade. Når bilen kører ind på genbrugspladsen vil nummerpladen automatisk blive aflæst i et system, der er koblet med SKATs motorregister. Én gang månedligt vil virksomheden modtage en faktura i e-boks for antallet af besøg på genbrugspladsen.

Biler på udenlandske nummerplader
Biler på udenlandske nummerplader med erhvervsaffald skal både betale særskilt for at køre ind på genbrugspladsen og for evt. at aflevere farligt affald.

Farligt affald
Både danske og udenlandske erhverv skal stadig betale særskilt for at aflevere farligt affald via køb af en enkeltbillet.

Affaldsenergianlæg

ARCs affaldsenergianlæg omdanner både rest efter kildesortering fra husholdning og rest fra erhverv, som ikke skal genanvendes eller specialbehandles, til fjernvarme og energi.

På affaldsenergianlægget må man ikke manuelt aflæsse. Alt affald skal tippes direkte i silo eller via vores specialaffaldsanlæg.

For at din virksomhed kan benytte affaldsenergianlægget, skal du være oprettet som kunde.

ARCs affaldsenergianlæg modtager overordnet fire typer af affald: restaffald, rest fra erhverv med håndtering, klinisk risikoaffald og fortroligt affald.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

M: arc@a-r-c.dk

T: +45 3268 9300