Denne artikel er mere end 6 måneder gammel, og indholdet kan derfor være forældet

ARC har fået støtte af EUDP til at bygge pilot- og demonstrationsanlæg

Klimakrisen er virkelig, og hvis klimamålet i Parisaftalen skal nås, skal en en masse forskellige tiltag i gang hurtigst muligt.

CO2-fangst er en vigtig del af ARCs arbejde med at gøre borgernes affald CO2-neutralt. Det er desuden et væsentligt bidrag til at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Med støtte fra Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) bygger ARC først et pilotanlæg og derefter et demonstrationsanlæg til CO2-fangst. Demonstrationsanlægget vil fange 12 tons CO2 om dagen, og forventes at stå klar i sommeren 2022.

Demonstrationsanlægget til CO2-fangst, eller Carbon Capture som det også hedder, bliver det første af sin slags i Danmark. Erfaringerne fra demonstrationsanlægget skal derfor være vigtige skridt på vejen mod et anlæg til CO2-fangst i fuld skala.

Det kræver meget energi at indfange CO2, og det kan gøre prisen på indfangningen høj. Det banebrydende i ARCs projekt er, at vi vil omdanne den brugte energi til varme og sende denne ud i fjernvarmenettet. På den måde kan CO2-fangsten ske med et neutralt energiforbrug, og dermed blive et miljøøkonomisk attraktivt element i den grønne omstilling.

Demonstrationsanlægget vil blive bygget inden i Amager Bakke i forbindelse med røgrensen.

Projektpartnere: