Moderne terrazzo-møbler i genanvendt plast fra københavnske husholdninger

Denne artikel er mere end 6 måneder gammel, og indholdet kan derfor være forældet.

Annie og Mabel er navnet på to forskellige cirkus-inspirerede møbler af 100% genanvendt plast, designet og udviklet af iværksættervirksomheden SMALLrevolution. Møblerne pryder nu forskellige steder både foran og inde på ARCs hovedkontor, Amager Bakke.

Hos ARC har vi har været i kontakt med SMALLrevolution siden firmaet var en lille iværksættervirksomhed med en idé om at producere møbler af genanvendt plast. Her kunne ARC hjælpe med at skabe kontakt til nogle af de danske genanvendelsesvirksomheder, som vi samarbejder med, i dette tilfælde Aage Vestergaard Larsen (AVL) og Dansk Rotationsplast. Det helt særlige ved overfladens mangefarvede terrazzo-effekt er nemlig, at den er lavet af kildesorteret, hård plast fra borgere i Københavns Kommune.

Møblerne er lavet af 100% genanvendt plast af typen PE (polyethylen), som er meget almindelig og anvendes til fx poser og emballager som yoghurtbægre og shampoo flasker. Ved at blande små stykker med forskellige farver plast i en blanding med en basisfarve som fx er hvid, får man den nistrede overflade. Møblerne bliver støbt i en roterende form så de er hule. Møblerne, der står ude, er fyldt med sand.

Det unikke ved denne historie er, at det er lykkedes at få lukket et kredsløb for plasten. Og det er lykkedes, fordi Danmark har dygtige offentlige og private virksomheder, som gerne vil samarbejde om at udnytte plastaffaldet. SMALLrevolution har i dag et stort sortiment af indretnings elementer, som alle er fremstillet af genanvendt plast.

Du kan se mere på SMALLrevolutions hjemmeside