Ny bestyrelsesformand: Der er en spændende fremtid for ARC

Andreas Keil (S) er netop udpeget som ny bestyrelsesformand for ARC, og ser en spændende fremtid for virksomheden.
Efter en omkonstituering hos Socialdemokratiet på Københavns Rådhus har Andreas Keil (S) netop overtaget pladsen for bordenden af ARC fra sin partifælle Marcus Vesterager.
“Jeg glæder mig til at komme i gang. Aldrig har genbrug, genanvendelse og energiudnyttelse af restaffald været højere på dagsordenen. Som københavner ved jeg, hvilken central rolle ARC spiller i at levere gode, bæredygtige affaldsløsninger i hovedstadsområdet”, siger Andreas Keil.
ARC leverer el og fjernvarme til op mod 90.000 husstandes årlige forbrug, når det ikke-genanvendelige restaffald håndteres på Amager Bakke. Samtidig arbejder virksomheden på, at mest muligt affald skal genbruges og genanvendes, og har et mål om, at arbejdet med affaldet bliver klimaneutralt.

Stor omstilling på vej

Et bredt flertal i Folketinget har besluttet, at danske affaldsenergianlæg fra 2025 skal være organiseret som selskaber, der skal konkurrere om restaffaldet og kunne tjene eller tabe penge på et konkurrenceudsat marked. og organiseres som selskaber. Et flertal i Folketinget ønsker også, at både affaldsindsamling og genbrugspladser skal være selvstændige selskaber, der skal hvile i sig selv. Dette ønske er dog endnu ikke blevet omsat til en lov, og bliver det tidligst i slutningen af 2024 eller i løbet af første halvår 2025.
”ARC står i en brydningstid, hvor virksomheden skal omstilles til at konkurrere om restaffaldet og fortsætte med at optimere bl.a. genbrugspladser og affaldsindsamling. Det er en spændende fremtid, som ARC og virksomhedens ca. 800 dygtige medarbejdere går ind i. Vi er klar, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med resten af bestyrelsen, og jeg forudser, at der bliver rigeligt at lave for bestyrelsen og virksomheden”, afslutter Andreas Keil.

BLÅ BOG

Privat bor Andreas i København med Siri, som er sundhedsplejerske, og sammen har de tre børn. Andreas er 44 år, og er socialdemokratisk medlem af Borgerrepræsentationen i København. Andreas er brandmand i Hovedstadens Beredskab, hvor han også er fællestillidsrepræsentant.