Omlastning

ARC Omlastning

Fra manuel til automatiseret omlastning af kommunens affald

ARC modtager og omlaster affald som plast, glas metal, elektronik og hårde hvidevarer – inden det sendes videre til genanvendelse. Desuden kvalitetssikres og komprimeres kommunernes oparbejdede affald. Sådan opnås en effektiv fragt – eksempelvis af plast, der sendes til et sorteringsanlæg i Tyskland.

Det er både godt for miljøet og sparer kommunerne udgifter til transport, at ARC omlaster deres oparbejdede affald. Og ARCs service udvikler sig hele tiden. I takt med at private husstande sorterer i flere fraktioner, sender ARCs ejerkommuner større og større mængder genanvendeligt affald til omlastning. Derfor har der været behov for at udvide kapaciteten af omlasteanlægget – flere gange.

ARC har udvidet lejemålet i hallen frem til 2020, og tilbyder en ny service med at omlaste glas. Udvidelsen har også givet plads til, at metoden for håndtering af plasten er automatiseret. Nu læsser transportørerne plastaffaldet af direkte på et transportsystem, som fører plasten op i en ballepresse.

En af de vigtige opgaver, personalet udfører i forbindelse med omlastningen, er inspektion af affaldet. Udover at flytte og presse affaldet har driftsoperatørerne en stor opgave med at kvalitetssikre affaldet – og nogle gange fjerne fejlsorteringer manuelt.

Brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os

ARC

T: +45 3268 9300

M: arc@a-r-c.dk