Tagpark

Rekreativt grønt område med et væld af aktiviteter

 

Bestig hovedstadens vartegn og nyd udsigten over byen fra 80 meters højde. Du kan også tage glaselevatoren op og samtidig se ind i affaldsenergianlægget på vejen op til toppen (Personer med højdeskræk anbefales at stå med ryggen til glasruden). 

Det er gratis at benytte stierne i tagparken, og medbragt mad og drikke må nydes i dertil indrettede picnicområder på toppen af Amager Bakke.

Åbningstider

Du finder åbningstiderne for tagparken på CopenHills hjemmeside.

Bemærk, at der kan ske uforudsete lukninger af parken i forbindelse med driftsforstyrrelser på affaldsenergianlægget. Parken kan også lukkes i forbindelse med dårligt vejr.

Tagparken

Find din egen vej gennem parkens 10 ruter

På tagfladens grønne arealer kan du udforske et grønt oplevelses- og legelandskab, hvor du kan løbe, vandre, lege eller nyde udsigten og følge aktiviteterne på bakken.
Næsten 3.000 m2 af tagfladen er indrettet som et spændende grønt landskab med høj biodiversitet, der lægger op til, at du selv udforsker stedets muligheder og finder din egen vej igennem parken.

Udformningen af landskabet bryder traditionen med ”færdigdesignede” grønne anlæg, hvis brugsmuligheder er fastlåst på forhånd, til fordel for et grønt område der i sin natur venter på at blive indtaget af den enkelte bruger. De grønne installationer manifesteres i konceptet ”10 steder og 10 ruter”, der er udviklet sammen med Lokale og Anlægsfonden.

De 10 steder rummer en række nedslag og pusterum på tagfladen, hvor gæster kan kigge ud over bakken, holde pause eller træne.

På de øvrige dele af taget, og på de tilhørende flugtvejstrapper, findes 10 varierende vandre- og løberuter, der rummer alt fra et inspirerende vandringslandskab til korte sprintruter og længere udfordrende træningsruter. Nogle af ruterne er integreret i det eventyrlige landskab på tagfladen, hvor man stedvis kan hoppe fra sten til sten for at komme frem. Det giver en udfordrende og anderledes løbeoplevelse, end den man som løber normalt får ved løb i en park.

Stiforløbene indeholder hældninger fra 5 % til 35 %.

Foran Amager Bakke findes en kælke- og skilegeplads, hvor freestyle-entusiaster kan træne og begyndere kan afprøve kræfter på ski.

Skibakken

Velkommen til Danmarks største skibakke

Skisport er med 530.000 aktive udøvere på landsplan en stor sport i Danmark – til trods for at forudsætningerne for at træne og udøve sporten i landet er yderst beskedne. Amager Bakke er et supplement til Sverige, Norge og Alperne.

Amager Bakke er et vigtigt tilbud for de mange alpinskiudøvere i regionen, der ellers ville blive nødt til at tage til Sverige, Norge eller Alperne for at stå på ski.

Ifølge Danmarks Skiforbund er skibakken skelsættende for de mange danskere, der årligt løber på ski – og ikke mindst for de 17.000 organiserede medlemmer i de omkring 80 danske skiklubber.
For Skiforbundet er skibakken på Amager en alternativ adgang til skisporten – både i form af træning og fysisk udfoldelse – men også fordi skisport per tradition er en dyr sport.

Amager Bakke vil dermed sikre adgang til at stå på ski også for den del af befolkningen, der af økonomiske årsager har været afskåret fra sporten.

For forbundets eliteudøvere, hvoraf flere deltager i OL, VM og World Cuppen, sikrer bakken aktivitetsafvikling og træning hele året, afvikling af forbundets instruktør- og trænerkurser og et fast trænings-/kraftcenter, der giver atleterne et fast tilhørsforhold og udvidede muligheder for at vinde medaljer til landet.

Skibakkens design

Verdens førende skibakkedesignere har bidraget med deres viden

Da Danmark ikke har en tradition for udvikling og design af skianlæg, har ARC valgt at arbejde sammen med nogle af de bedste i verden om udvikling af det rekreative anlæg. Dette har været særdeles vigtigt, da ”bjerget” vil være bygget af beton, og geometrien kan ændres minimalt, efter selve bygningen er opført.

Skiløjperne er designet i samarbejde med verdens førende skibakkedesignere – det amerikanske firma International Alpine Design i Colorado (IAD). IAD har designet mange af de store og kendte skiresorts i verden. Bl.a. Åre og Sälen i Sverige, Vail og Beaver Creek i Colorado, Tandådalen og Trysil i Norge, Arai i Japan, Heavenly Mountain i Californien mv.
Projektet har også trukket på David Ny fra Scandinavian Shaper og Nikolaj Vang fra Playground CPH i arbejdet med at skabe et spændende freestyle-miljø på bakken. David Ny har været ansvarlig for design og implementering af ski-cross-pisterne ved de seneste fire Vinter-OL. Nikolaj Vang er 16-foldig dansk mester i halfpipe og slopestyle og er et dansk ski- og snowboardikon.

Selve bygningen er delt op i fire separate pister, hver med eget liftsystem. De to nederste nedfarter er kategoriseret grønne og har en hældning på 14% og18 %. Den tredje nedfart er blå, med en hældning på ca. 25% og den sidste er rød/sort med en hældning på 20-45%. Selvom hældningerne har forskellige farvekategorier, er hele skifladen på Amager Bakke belagt med grønne kunst-snemåtter.

De tre nederste nedfarter er forsynet med transportbånd, der fører de besøgende op til nedfartens start. Transportbåndene er specielt gode for begyndere, da de er nemme og sikre at benytte sig af. Den sidste nedfart får sin egen tallerkenlift, da den er for stejl til transportbånd.

Klatring

Verdens højeste klatrevæg – på flade Amager

Klatrefaciliteterne ved Amager Bakke er tænkt som supplement til klatrehallen på Refshaleøen, få hundrede meter fra ARC. Sammen med en arbejdsgruppe, nedsat af Dansk Klatreforbund, med repræsentanter fra Klatredanmark, har Fonden Amager Bakke udarbejdet det program, som ligger til grund for klatrevæggen på Amager Bakke. Klatrevæggen er med sine 80 meters højde den højeste kunstigt konstrueret i verden.

Klatrefaciliteterne inspirerer til en aktiv livsstil og for at tiltrække flere personer til klatresporten. Samtidigt giver klatrevæggen erfarne klatrere en reel udfordring og er en destination, der er værd at rejse til, for at prøve evner med ruter af samme kaliber, som dem i naturen.

Under skibakken produceres energi til københavnerne

Teknikken under skibakken, Amager Bakke, omdanner ARCs affaldsenergianlæg både rest- og erhvervsaffald, som ikke kan genanvendes eller specialbehandles. Her produceres fjernvarme og strøm til ca. 90.000 københavnske husstandes forbrug. Se hvordan vi laver strøm og varme ud af dit affald.