Denne artikel er mere end seks mdr. gammel

Der er netop indgået aftale mellem 3F og ARC om den fremtidige arbejdstid for de københavnske renovationsmedarbejdere. Aftalen skaber fleksibilitet om arbejdstiden allerede fra 1. maj samtidig med, at medarbejderne sikres den fornødne tid til at udføre arbejdet sikkerhedsmæssigt forsvarligt, så arbejdstempoet ikke forceres unødigt.

Da renovationsmedarbejderne i København, Dragør og Tårnby mandag morgen genoptog arbejdet, mødtes forhandlere fra 3F, tillidsrepræsentanter og ARC kort efter til forhandlinger om arbejdstiden for andet skiftehold. Forhandlingerne har båret frugt, og parterne kan nu præsentere en aftale.

”Med aftalen skaber vi allerede fra den 1. maj ro om den fremtidige arbejdstid for de ca. 300 renovationsmedarbejdere, som starter op hos ARC, og de over 100 skraldemænd der allerede er overdraget. Aftalen giver vores medlemmer mere fleksibilitet mellem arbejdsliv og privatliv”, siger afdelingssekretær i 3F Kastrup, Mike Stirling.

”Jeg vil gerne takke 3F og tillidsrepræsentanterne for at komme konstruktivt til forhandlingsbordet. Aftalen sikrer renovationsmedarbejderne den fornødne tid til at udføre arbejdet sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Det gør vi for at passe på medarbejderne, så de kan holde til et helt arbejdsliv. Samtidig bliver det muligt ved behov at oplade de elektriske skraldebiler inden andet skiftehold kører ud”, siger ARCs chef for affaldsindsamling, Helena Hasselsteen Nielsen.

Indsatser mod vejvrede

Den seneste halvanden uges debat om arbejdsvilkårene for renovationsmedarbejderne har samtidigt blotlagt en anden problematik; den vejvrede medarbejderne udsættes for, når de løser deres vigtige arbejdsopgave med at hente byens affald.

3F og ARC er enige om i fællesskab at sætte fokus på den hensynsløse kultur i morgen- og eftermiddagstrafikken, så renovationsmedarbejderne kan få plads og ro til at udføre det daglige arbejde. Det vil bl.a. ske ved fælles kampagner og dialog med politi og kommuner.